Hjälpa äldre och få betalt
- Linköping

OBS: Just nu söker vi extra dig som dessutom vill ta städuppdrag.

Få & ge bättre livskvalitet

Hemstöd är en matchningstjänst där du kan hjälpa äldre människor och  samtidigt själv få värdefulla uppdrag och större ekonomisk frihet.

Vi söker nu extra dig som även är intresserad av städuppdrag i Linköping.

Få stöd i vardagen av yngre pensionärer
Hemstöd erbjuder stöd i vardagen. Det kan både vara hemma men även att komma ut i naturen eller att kunna göra ärenden på stan.

Hjälpa äldre i Linköping

Hemstöd ökar livskvaliteten för äldre, deras anhöriga och ger möjligheten till givande uppdrag för dig som vill hjälpa äldre.

Det gör vi med en matchningstjänst där vi kopplar ihop dig som vill hjälpa, med de äldre som behöver hjälp.

Just nu söker vi dig som är intresserad av:

 • Att hjälpa äldre
 • Vill ha extra uppdrag (någon gång i månaden till några gånger i veckan).
 • Kan tänka dig att städa, hjälpa till i hemmet, följa med på promenad, följa med på ärenden (t.ex. doktorn, handla, frisören) eller lite allt möjligt som äldre kan behöva hjälp med.

Vi kallar våra hjälpare för medmänniskor och söker nu extra efter sig som även kan tänka dig att städa.

De flesta av våra medmänniskor är över 50 år även om man får söka rollen även om man är yngre. 

Bli tillgänglig för uppdrag

Genom att bli registrerad hos oss kommer du finnas med i vår bank med medmänniskor så att äldre och deras anhöriga kan hitta en trygg person som extra hjälp i vardagen.

Vi erbjuder:

 • Flexibla tider och uppdrag
 • Välj de uppdrag som passar dig. 
 • Möjlighet till extra inkomst – samtidigt som du får göra livet bättre för äldre.

De som behöver stöd hittar dig antingen genom vår digitala plattform, där du kommer att ha en profil med bild och en beskrivande text om dig själv, eller genom att de kontaktar oss. 

Då hjälper vi dem med information och matchning med de medmänniskor som finns i närheten och som vill hjälpa till med det de äldre behöver. Det är kunden som väljer vem de vill ha hjälp av och medmänniskan som väljer vilket uppdrag de vill ta.

Det är tänkt att man ska kunna få hjälp av/hjälpa samma person kontinuerligt så att man bygger en relation med varandra.

Få högre livskvalitet genom sällskap och hjälp av andra äldre

Så går det till

Så går det till

 1. Du registerar dig genom att skicka formuläret här nedan. Vi kollar på din ansökan och kontaktar dig.
  (Det kan ta ca 2 veckor)
 2. Som en del i att hindra oseriösa personer och öka säkerheten för de äldre kommer du få skicka in ett utdrag från belastningsregistret. Mer information om hur det går till hittar du här.
 3. När vi får en förfrågan i din närhet kontaktar vi dig för att se om det är ett uppdrag som kan passa dig. (Du kan också få en förfrågan direkt via får matchningsportal, mer information om det hittar du här.)
 4. Väljer kunden att de vill träffa dig, börjar ni med en träff för att lära känna varandra och veta mer om vad kunden önskar sig för hjälp. Detta tillfälle är en möjlighet för er båda att bedöma om ni vill gå vidare med uppdrag tillsammans, eller inte. Du får ingen ersättning för detta tillfälle
 5. Väljer ni båda att gå vidare bokar kunden uppdrag. De gör det antingen direkt med dig eller genom oss. Du rapporterar sedan in de uppdrag ni genomför till oss på Hemstöd. Du får ersättning för varje timme du genomför uppdrag.
 6. Lön betalas ut i efterskott varje månad.

Bra att veta

Som medmänniska blir du anställd hos oss under tiden för de uppdrag du väljer att åta dig. Varje tillfälle ses som ett eget uppdrag.
 • Du kommer att behöva skicka in ett utdrag från belastningsregistret innan du blir tillgänglig för förfrågningar hos oss. Mer information om hur man skickar in sitt utdrag får du genom att trycka här.
 •  Lönen är 150 kr/h inklusive semesterersättning, före skatt för dig som är 50 år eller äldre och kan tänka dig att städa.
  Är du yngre än det är lönen 120 kr/h inklusive semesterersättning, före skatt.
 • Vi brukar försöka matcha medmänniskor till uppdrag som är nära där du bor. Är inte det möjligt eller att mottagaren önskar hjälp av dig som bor längre bort får du reseersättning för resorna till och från uppdragen. Kostnaden läggs då på kundens faktura och därför måste detta göras upp innan uppdraget påbörjas. Milersättningen är 25 kr/mil. Meddela oss så fort som möjligt om du som medmänniska önskar reseersättning till och från uppdrag.

OBS: Vi garanterar inte några uppdrag. Du får möjlighet till att presenteras för de som behöver hjälp men det är dem som väljer vem de vill skicka förfrågan till.

Bli medmänniska för att hjälpa andra människor och få samtidigt mer pengar på kontot.

Krav på dig som medmänniska

För att kunna erbjuda ett fungerande system med seriösa Medmänniskor ställs vissa krav.
 1. Komma till avtalade möten. Om du får förhinder ska du anmäla det så snart som möjligt och senast 24 timmar innan mötets början.
 2. När du registrerar dig och tar uppdrag gör du det med ditt personliga BankID. Under själva uppdraget är du anställd av Hemstöd (intermittent anställning) men beställaren kommer kontinuerligt lämna betyg och omdöme på dig. Detta hjälper till att säkerställa att det endast är seriösa medmänniskor som finns hos Hemstöd.
 3. All tidsbokning måste ske genom Hemstöds system. Detta säkerställer att du får betalt och att du inte känner press på att stanna längre än vad som bestämts. Du får således endast betalt för den tid som klienten anmält och som du därefter bekräftat.
 4. Du känner ansvar för klienten och lämnar hen aldrig i ett utsatt läge även om tiden tagit slut. Exempelvis att ni inte hunnit hem från frisören eller att läkarbesöket drar ut på tiden känner du ett ansvar för stödmottagren. Tidsplaneringen under uppdrag är ditt ansvar.

Skicka in din ansökan

Fyll i formuläret nedan för att skicka in din ansökan om att bli medmänniska hos Hemstöd i Linköping. Vi tittar på ansökan och återkommer till dig (Kan ta ca 2 veckor)

Du kan också skicka in din ansökan via e-post till info@hemstod.se

Ex. Vad du arbetat med tidigare, vad du tycker om, vilka språk du kan med mera.
Detta hjälper oss hitta en bra matchning. Du bestämmer sedan för varje tillfälle om det passar eller inte.
Instagram