Träffa några av våra medmänniskor

Hemstöd är verksamma i hela landet.
Just nu finns tillgängliga medmänniskor på över 150 orter runtom i Sverige och hundratals medmänniskor finns redo för att hjälpa dig. Saknar du en ort, kontakta oss.
 
Birgitta är en av våra medmänniskor

Birgitta

Medmänniska i Stockholm

Sedan mitten av januari (2022) är hon sällskap och hjälper en dam på 98 år en gång i veckan. Damen kände att det blev lite ensamt på servicehuset och önskade mer sällskap. Birgitta och Damen träffades först på en första kostnadsfri och förutsättningslös kontaktintervju och kände båda två att de ville fortsätta att träffas.

Birgitta har tidigare arbetat inom äldreomsorgen och där fick hon bland annat omdömena ansvarsfull, omhändertagande och lyhörd.

Nu är hon pensionär och känner att hon har tid och ork över till att arbeta lite grann. Inom hemtjänsten trivdes hon väldigt bra då det gav mycket tillbaka att umgås med och hjälpa pensionärerna. Birgitta är glad och positiv som person och med Hemstöd kan hon nu fortsätta hjälpa äldre i en passande omfattning.

Hemstöd är helt utan fasta kostnader och du kan boka ett första möte helt gratis direkt i vår förmedlingstjänst.

Så fungerar Hemstöd

Ann-Christin

Medmänniska i Jönköping

Hej, jag tycker om människor och tycker om att hjälpa till. Jag är pensionär men har uppdrag för Jönköpings och Aneby kommun.

Har bott i Jönköping i 12 år men kommer ursprungligen från Kungsbacka. Jag har haft uppdrag från Överförmyndarnämnden och Soc i över 14 år. Före dess arbetade jag på Filmhuset Facklan och varit säljare i Hälsokostbutiker.

Är en glad person med ansvarskänsla. Tycker om att prata, men även att lyssna. Lyhörd.

Jag tycker om Kultur, Natur, Promenader, vegetarisk matlagning, även fisk, glutenfri bakning. Obs! Jag är inte glutenintolerant eller diabetiker, men jag tycker det är riktigt gott med glutenfritt och sockerfritt m.m.

Röker inte och dricker bara något glas öl eller vin per år.

Jag går gärna på promenader, handlar, lagar mat, vegetariskt och fisk, följer med på vad ni vill. Jag har bil och vi kan gärna göra Utflykter.

Ann-Christin är en av våra medmänniskor

Hemstöd är helt utan fasta kostnader och du kan boka ett första möte helt gratis direkt i förmedlingstjänsten.

Så fungerar hemstöd

 

Ann

Medmänniska i Göteborg

Ann är 65 år och har nyligen gått i pension från att ha arbetat som lärare och bibliotekarie i Göteborgs kommun.

Hon är gift sedan 10 år tillbaka med Leif och har två vuxna barn och två ljuvliga barnbarn.

Ann är intresserad av djur och natur (har katt), promenader och trädgårdsarbete i sin lilla stuga. Hon tycker också om att ha kontakt med den äldre generationen som har så mycket kunskap och så mycket att berätta. ”Mina egna morföräldrar är mina förebilder!” säger Ann.

Under sin studietid arbetade hon inom hemtjänsten på sommarloven och har även varit aktiv inom Röda korsets väntjänst.

Nu ser hon fram emot att komma i kontakt med en glad äldre person i Mölnlycke eller Göteborg med omnejd.

Hemstöd är verksamma i hela landet.

Hemstöd är helt utan fasta kostnader och du kan boka ett första möte helt gratis direkt i förmedlingstjänsten.

Så fungerar Hemstöd

Leif (Leffe)

Medmänniska i Skanör – Nära Höllviken

Jag är en nybliven pensionär som jobbat som kock/köksmästare största delen av mitt liv! Sista 10 åren i butik med matlagning, kassa dvs det mesta i butik!

Är social och van med äldre människors behov av div hjälp. Kan tänka mig hjälpa till med handling matlagning samt diverse hemsysslor . Även promenader om så önskas. I övrigt öppen för förslag.

Instagram