Hjälpa äldre människor.
- Bli Medmänniska

Få & ge bättre livskvalitet

Hemstöd är en förmedlingstjänst där du kan hjälpa äldre människor och  samtidigt själv få större ekonomisk frihet.

OBS: Vi finns i hela landet

Få stöd i vardagen av yngre pensionärer
Som yngre pensionär kan du hjläpa äldre människor utifrån dina villkor.

Har du mer att ge?

Många seniorer känner att de har mer att ge och vill fortsatt göra skillnad i samhället.

Du kan ansöka om att bli medmänniska hos Hemstöd. Då finns du med i portalen så att äldre och deras anhöriga kan hitta dig för att öka deras livskvalitet.

Du får betalt för de timmar du bidrar och kan på så sätt få dubbel nytta. Både hjälpa andra och samtidigt själv få större ekonomisk frihet.

Du väljer själv vad du vill göra, när och i vilken omfattning.

Har du mer att ge?

Många seniorer känner att de har mer att ge och vill fortsatt göra skillnad i samhället.

Som senior kan du ansöka om att bli medmänniska hos Hemstöd. Då finns du med i portalen så att äldre och deras anhöriga kan hitta dig för att öka deras livskvalitet.

 
Du får betalt för de timmar du bidrar och kan på så sätt få dubbel nytta. Både hjälpa andra och samtidigt själv få större ekonomisk frihet.

Hjälpa en äldre människa

Som medmänniska hos Hemstöd besöker du en äldre pensionär utifrån dina möjligheter.

Det kan t.ex. vara att följa med en äldre på promenad, följa med till butiker, frisören eller till doktorn. Men det kan också vara att hjälpa till med av- och påklädning, personlig hygien, städning eller att laga mat. Det är alltid du själv som avgör vad du kan tänka dig att göra, när, hur långt hemifrån och i vilken omfattning.

Som medmänniska kan du framförallt finnas där som människa för en äldre som är i behov av det.

Hemstöd är ett komplement till hemtjänst och annan äldreomsorg där du kan finnas där som människa.

Promenadsällskap, matlagning, städning eller kanske bara någon att prata med. Som medmänniska kan du hjälpa äldre människor.

Hjälpa en äldre människa

Som medmänniska hos Hemstöd besöker du en äldre pensionär utifrån dina möjligheter.
Det kan t.ex. vara att följa med en äldre på promenad, följa med till butiker, frisören eller till doktorn. Men det kan också vara att hjälpa till med av- och påklädning, personlig hygien, städning eller att laga mat.

Det är alltid du själv som avgör vad du kan tänka dig att göra, när, hur långt hemifrån och i vilken omfattning.

Som medmänniska kan du framförallt finnas där som människa för en äldre som är i behov av det. Hemstöd är ett komplement till hemtjänst och annan äldreomsorg där du kan finnas där som människa.

Bli medmänniska för att hjälpa andra människor och få samtidigt mer pengar på kontot.

Du bestämmer själv när och hur mycket.

Med Hemstöd bestämmer du helt själv när och hur mycket du vill hjälpa äldre människor. Du har full kontroll.

Oavsett om det är en timme i veckan eller 20, du kan alltid bidra utifrån dina möjligheter och vad du själv känner.

Det är du som medmänniska tillsammans med beställaren som kommer överens om vad ni ska göra och när. Det måste dock vara något som omfattas av “hushållsnära tjänster”.

Börja med att registrera dig så kan du se vilka uppdrag som dyker upp.

Så går det till

 1. Du registerar dig som medmänniska här.
  OBS: Du kan alltid ändra dina registrerade uppgifter i efterhand.
 2. Som en del i att hindra att oseriösa personer registrerar sig som medmänniskor kontrollerar vi ett utdrag från ditt belastningsregister. Vi sparar inga uppgifter utan värnar om din integritet.
 3. När Hemstöd godkänt ditt utdrag syns du för potentiella beställare. Du får samtidigt också ett mail som talar om att du nu är synlig i systemet. Beställarna ser då i vilken del av din stad/by du bor och din presentation. Det hjälper dem att bli intresserade av att anlita dig.
 4. När en beställare är intresserad av att anlita dig får du en kontaktförfrågan med inbjudan till att träffas för ett kostnadsfritt möte. Där får ni möjlighet att lära känna varandra och bedöma om ni vill samarbeta vidare.
 5. Efter ert möte kan beställaren skicka bokningsförfrågningar till dig. OBS: Du kan alltid be om att ändra, acceptera eller avböja en förfrågan. När du fått en förfrågan kan du och beställaren även skicka meddelanden till varandra. Du bestämmer själv vad du vill åta dig för uppdrag.
 6. Efter uppdraget registrerar du att uppdraget är genomfört. I slutet av varje månad får du din löneutbetalning från Hemstöd för de uppdrag du genomfört. Utbetalningarna sker i efterskott.
All hantering av förfrågningar och inställningar görs enkelt när du är inloggad i förmedlingstjänsten.

Så går det till

Krav på dig som medmänniska

För att kunna erbjuda ett fungerande system med seriösa Medmänniskor ställs vissa krav.
 1. Komma till avtalade möten. Om du får förhinder ska du anmäla det så snart som möjligt och senast 24 timmar innan mötets början.
 2. När du registrerar dig och tar uppdrag gör du det med ditt personliga BankID. Under själva uppdraget är du anställd av Hemstöd (intermittent anställning) men beställaren kommer kontinuerligt lämna betyg och omdöme på dig. Detta hjälper till att säkerställa att det endast är seriösa medmänniskor som finns hos Hemstöd.
 3. All tidsbokning måste ske genom Hemstöds system. Detta säkerställer att du får betalt och att du inte känner press på att stanna längre än vad som bestämts. Du får således endast betalt för den tid som klienten anmält och som du därefter bekräftat.
 4. Du känner ansvar för klienten och lämnar hen aldrig i ett utsatt läge även om tiden tagit slut. Exempelvis att ni inte hunnit hem från frisören eller att läkarbesöket drar ut på tiden känner du ett ansvar för stödmottagren. Tidsplaneringen under uppdrag är ditt ansvar.
Hemstöd

Britt - Hemstödsrepresentant i Habo, Mullsjö och Bankeryd.

Mitt namn är Britt och arbetar som representant för Hemstöd. Jag arbetar i områdena Habo, Bankeryd och Mullsjö. Jag är ursprungligen från Stockholm men har bott i Habo i två år nu. Jag flyttade hit eftersom min dotter träffade sin partner här. Tidigare arbetade jag på Kronofogden i Stockholm, men efter det har jag haft några egna företag. Sedan jag gick i pension i augusti 2021 har jag arbetat deltid som kontaktperson hos Socialförvaltningen inom funktionshinderomsorgen.

Som en del av mitt arbete hos Hemstöd är det min roll att sprida information om företaget och våra tjänster så att människor vet att vi finns som ett utmärkt alternativ när man behöver lite extra stöd eller sällskap. Antingen som ett tryggt sätt att börja ta hjälp men också som ett komplement till hemtjänsten och äldreboenden. Jag vill se till att så många som möjligt kan komma bort från sin ensamhet och få en bättre livskvalitet. Hos oss kan den behövande själv välja vem som kommer hem och det sker helt på deras villkor. Samtidigt vill jag kunna erbjuda de pigga seniorerna ett stimulerande extra arbete som medmänniska.


Jag söker efter personer som vill ha eller behöver vårt stöd. Det gäller naturligtvis även på äldreboenden där jag kommer att finnas. Att kunna erbjuda en person att komma och dricka en kopp kaffe eller äta lunch tillsammans är viktigt. Alla behöver stimulans och det är det jag vill erbjuda dem. Som ett ordspråk säger: “Utan någon är man ingen”, och det är alldeles för många som känner så. Vi får inte heller glömma våra medmänniskor som kan få något meningsfullt genom att hjälpa andra och samtidigt dryga ut sin pension på det sättet.

Det bästa med att arbeta hos Hemstöd är att kunna höja livskvaliteten för så många som möjligt. Det är också en frihet att kunna styra över mitt arbete och bestämma hur jag lägger upp möten och annat. Jag ser fram emot att vara med på Mullsjö marknad i augusti, det kommer att bli väldigt roligt. Vi kanske ses där.

Instagram