Funderar ni på Hemtjänst?

Skulle det inte vara bra om man själv kunde välja vem som kommer och hjälper till? Att hitta en person där personkemin stämmer och att det alltid är samma person som kommer?
Det är precis det som Hemstöd erbjuder.

Ofta finns ett motstånd till att börja med hemtjänst. Det leder i
många fall till att det dröjer för länge innan man får hjälp. Det
kan vara väldigt oroande och krävande både för anhöriga och äldre.

Hemstöd är ett bra val när man börjar behöva stöd som gammal. Det blir ett mindre steg än att börja med hemtjänst där man hos Hemstöd själv väljer vem man vill ha hjälp av och man styr själv vad man vill ha hjälp med. Inga utredningar behövs.

Medmänniskan från Hemstöd kan vara den där personen som kommer förbi, hjälper till med det som behövs och samtidigt är ett trevligt sällskap.

Funderar du på Hemtjänst - Medmänniska från Hemstöd kan hjälpa dig

Kostnaden för Hemstöd är endast 199 kr/h efter RUT-avdrag vilket gör att man får nästan 11 timmar i månaden innan man kommer upp till maxtaxan för Hemtjänst (2170 kr/månad, 2022). Det blir ca 2,5 timmar i veckan vilket kan göra stor skillnad för livskvaliteten.

Alla medmänniskor hos Hemstöd är kontrollerade med utdrag från belastningsregistret och deras identitet är säkrad med BankID. Dessutom kan man se andras erfarenheter av medmänniskan med vårt ratingsystem.

När man behöver mer hjälp är Hemstöd istället ett bra komplement till Hemtjänst och annan äldreomsorg. Då kan våra medmänniskor ge det där lilla extra som gör så stor skillnad för ett bra liv.

Kanske en extra promenad, någon att spela spel med eller kanske någon som hjälper till att se vad släkten har för sig på sociala medier? Välj själv utifrån vad som passar bäst i ert läge.

Exempel på hjälp från Hemstöd:

Någon som kan följa med till affären eller andra sysslor, städa, tvätta, följa med ut på promenad, laga och äta mat tillsammans, spela spel, personlig hygien av någon man valt själv, eller något annat som betyder mycket i er tillvaro.

Helt enkelt det där lilla extra som gör att livet blir så mycket bättre, och på ett tryggt sätt.

OBS: Hemstöd är verksamma i hela Sverige.

Hemstöd är helt utan fasta kostnader och du kan boka ett kostnadsfritt första möte direkt i förmedlingstjänsten.

Så fungerar hemstöd

Instagram